viernes, febrero 05, 2010

A Feira do Cocido 2010


Un ano mais o día de exaltación de Lalín e a súa comarca xa esta aquí e van 42. Non vou falar moito dun dos días grandes da nosa vila pois non tería moito mais que dicir con respecto ao escrito o pasado ano , salvo algo que sí me parece realmente importante alomenos no meu ámbito persoal pois será o primeiro Cocido sen o inventor da Feira, o meu avó Licho.

Certamente a feira deste ano preséntase tan atractiva como as anteriores e os mesmos defectos dalgunhas das previas. Sigo pensando que o Mes do Cocido é un magnífico invento que permite degustalo fora da Feira e que os hosteleiros de Lalín contan con mais posibilidades de negocio, que , por certo, deben tratar de facer con cariño e profesionalidade para non morrer de éxito como ten pasado noutras festas gastronómicas. O Cocido de Lalín é máxico e saudable, pero hai que facelo con cariño e a prezo, pois en Galicia hai moitos cocidos bos.

Sen dúbida o cartel deste ano está a pasar con mais pena que groria , a pregoeira é xa un terceiro ou carto prato e nótase aínda que é evidente que terá o seu tirón polo menos do bando masculino. Como é habitual na vila, a política tamén terá a súa relavancia na Feira, qué manía dos políticos querer ser protagonistas!, cando todo o mundo sabe que o protagonista é o porco...????

Como novidades a proposta programación extraoficial con algún interesante concerto como o de Skarmento ou a subida o domingo de Sto Torrisco para o Antroido .Tamén destacar a homenaxe ao vello político lalinense Tuno Valdés na tarde do sábado que desexo estea ben concurrida.


Eu como todos os anos penso desfrutar dun Cocido o sábado e outro o domingo, dos paseos con amigos de casa e de fora pola vila se o tempo o permite , se non a calor das tabernas servirá de refuxio, de aplaudir aos de Cercio como a tradición das carrozas manda (haberá sorpresas?) e tratar de esquecer como se seguen a entregar os Premios que levan o nome de Álvaro Cunqueiro nunha gala totalmente inadecuada ao prestixio do noso escritor e gastrónomo...


Achegádevos a Lalín, non ides saír defraudados, papar un Cocido é unha experiencia máxica se o fas en medio da festa que ese día é Lalín.