viernes, enero 29, 2010

Ovas de pescada rebozadas en sésamo con salsa de eneldo


No sur de España as tomán cocidas e "aliñas", en ensalada, pódense atopar en conserva e tamén por alí abaixo as fan rebozadas. Hai poucos días non sabía moi ben qué peixe elexir e atopei estas ovas de pescada e decdín facelas rebozadas pero cun pequeno toque diferente, bañadas nunha masa de fariña, salsa de soia e ábundante sésamo.




Para empezar as ovas deben estar íntegras na bolsa se non desfanse, convén deixalas un anaco en auga fría con sal para que sangren. Unha vez feito este proceso sécanse ben e pásanse pola masa vixiando que queden ben cubertas. Bótanse en aceite a lume vivo, que logo baixaremos para que non se queimen. Retíranse da tixola e poñense en papel absorbente.

Para presentalas pódense curtar en rodaxas pero cun bo coitelo para ter coidado de non desafacelas.

Velaí tedes unha riquísima tapa de peixe, co exótico e sabroso toque do sésamo. Para acompañalas decidín estrear unha sabrosa salsa de eneldo das que usan non países nórdico para acompañar ó salmón , abofé que foi unha boa decisión. Gracias a Isa que dende Suecia me
trouxo a salsa