jueves, octubre 08, 2009

Os últimos tomates e a primeira cabaza





Regalanme da casa de María algúns dos últimos tomates desta tempada, como podedes ver na foto, se pola súa cor e carnosidade xa meten fame que vos diría do sabor, unha auténtica marabilla, o verdadeiro e auténtico sabor do tomate que moita xente pode ter esquecido e algúns novos ata pode que non o probaran nunca.

Como podedes ver viñeron acompañados duns compañeiros pequeniños da variedade "cherry" e pola primeira cabaza da tempada, que non vale para comer por verde pero que é ben bonita.

Ante tal excedente de tomates tiven que poñerme mans a obra, e o primeiro foi facelos recheos de si mesmos con pouco chourizo ibérico fresco (magnífico, mercado no especial de Andalucía que está habendo nos Hipercor) e tapado con mozzarella e Grana Padano rallado. Non é unha grande invención gastronómica, pero si o suficientemente rico como para mollar pan ata non deixar evidencias do que había no prato.
O resto foi para unha boa salsa de tomate e algún reservado para comer fresco , que cun bo aceite virxe extra e un sal de categoría son unha verdadeira delicatessen.

1 comentario:

Anónimo dijo...

¿cómo se chama o chourizo? Lupita