martes, marzo 31, 2009

Cousas de Hungría


Hai uns días miña tía Reyes deixoume na casa do meu avó estes productos húngaros e logo ademais acordei que tiña tamén algo que me trouxeran Carlos e Marta dunha viaxe polas terras magyares.


O certo é que non sei moi ben de que se trata en cada caso pero sei que algún deses tubos que vedes na foto valen para facer o típico goulasch daquelas terras centroeuropeas. O que si me parece é que se trata de productos con moita forza e predominancia da paprika, que ven en po na bolsiña de cor vermella.

Xa probei o que hai no bote e trátase dun triturado de pementos vermellos picantes que xa probei botándolle a un bonito con tomate conseguindo un pouco de chispa picante, algo que non debe ser habitual en Hungria, comer bonito fresco. Tamén probei un dos tubos para facer goulasch, botándollo a un recheo para unhas tortillas mexicanas, non resultou tan forte como parecía e tiña moito sabor a tomate.

Ben seguirei experimentado a ver que ou atopando , tamén vou mirar de atopar algunha receita clásica húngara para facela na casa.

Gracias a Reyes, Carlos e Marta.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Que pena de reportaje mi cena de huevos fritos...jejeje