martes, enero 13, 2009

Foie con albaricoques confitados en Porto


No Nadal tiven a gripe pero algún tempo quedou para cociñar algo. Do que fixen móstrovos esta sinxela receita pero ben resultona que combina o agridoce da froita e do viño do Porto coa contundencia e o sabor intenso do Foie.

Para facela elexín albaricoques, sei que é unha froita fora de tempada e os que merquei viñan de Chile ,e estaban a 6€ Kg!!, pero podedes aproveitar outras mías asequibles nestas datas. Esquecinme no video de comentarvos que mentres se douran os albaricoques na manteiga e bo botarlle un pouco de sucre para conseguir unha mellor caramelización dos anacos de froita.

Para traballar o foie o mellor é non menealo moito e se o queredes dourar simplemente con poñer unha prancha moi quente e darlle a volta cando estea dourado abonda para servir, falo por certo de fígado de pato puro, non de micuits ou outras preparacións, se ven enteiro é necesario sacarlle a membrana e as veas.