martes, diciembre 16, 2008

Un coello de monte






Na semana pasada, o martes, aproveitando uns días libres que os 3 tiñamos, Montoto , Sito e máis eu degustamos un pequeno coello cazado polo pai de Sito. Previamente tiñamos saído os 3 ao monte na busca de cogumelos , sen moito éxito, mais apañamos uns ben raros e comestibles chamados espaguettis de monte que crecen nos piñeirais, que en realidade son algo insípdos pero cun pouco allo e guindella aínda tiveron un pase.

Pero o importante foi o coello que colleu un punto magnífico, se a perdiz de hai semanas saira igual o Potro xa non tería nada que dicir. Este coello xa empezou prometendo dende o primeiro contacto co lume, pois ao douralo xa botaba un arrecendo que alimentaba. Logo cunha cocción tradicional e uns pequenos toques persoais pudiemos degustar un bo prato de caza, algo escaso para os tres pero que foi complementado mentres se facía cunhas tapiñas como a butifarra con boletus, o tartar de atún ou os propios espaguettis de monte. Todo regado con viño de boa relación CPS, como o Valtosca Syrah.

En breve a receita en video.

Por certo ,se alguén o quere probar non ten máis que traerme un coello