viernes, diciembre 19, 2008

El Racó d´Andrea, Ferrol








Sorprende ver un restaurante cunha forte esencia franco-catalana por estas terras e un pouco máis me sorprende que moitos dos principais gastrobloggeiros de Galicia aínda non fixeran unha referencia deste magnífico local situado no centro de Ferrol, máis concretamente na Rúa Sol.

Levado por Tin, volvinme atopar co cociñeiro , Xabi , un deses xoves cociñeiros errantes que coñeceron cociñas dos mellores restaurantes do mundo. Traballou con Santi Santamaría, para Ducasse en Mónaco, con Zanchetta ...e dende logo se nota nas súas maneiras.

Este catalán , cansado de tanto ir e vir, veuse para Galicia coa súa muller Andrea, ferrolán de nacemento e decidiron probar fortuna con esta experiencia arriscada tanto pola cidade como pola cociña que fan, algo que engade mérito á súa aposta e que sen dúbida hai que valorar.

A súa cociña é certamente moi seguidora de Santamaría con evidentes tendencias francesas, cociñeiro de producto , máis artesán que experimentador , Xabi propón sempre conxugar sabores e trata de convencer ao seu cliente coa variedade e o cambio constante dunha carta pouco habitual na nosa terra. Sei que fai curiosas vichyssoise, que trata con moito cariño á súa especialidade ,o foie, que gosta da tradición con coccións prolongadas e que os seus postres teñen un evidente atractivo goloso. Na miña visita fixemos unha pequena degustación cuns riquísmos langostinos, un delicioso solombo de ibérico con nabo bola á pimenta verde e estragón, unha panceta cocida en 18 h nunha cama de grelos e por último un delicioso pastel de chocolate e castañas con vainilla, mención especial tamén para as rosquillas que fai a sogra do cociñeiro. Todo excepcional, aínda que os comensais non podiamos excedernos por ter logo a voda dos amigos Ruth e Luis.

Para min todo un descubrimento que ten o engadido de dispoñer dunha boa barra para tapear e tomar viños dunha bodega ben seleccionada, quizás de máis para os tempos que corren. O comedor non é moi grande pero parece máis amplo pola decoración sinxela pero elegante.

Dende logo esta é unha gran opción para valorar no centro de Ferrol, non é dende logo caro (aínda que non paguei eu, gracias Tin) e axuda a evadirnos un pouco da nosa cociña habitual.

3 comentarios:

Gourmetdeprovincias dijo...

Primeira referencia que me chega desta restaurante. Desde logo, a inciativa ten moi boa pinta. Queda anotado para cando toque andar pola zona.

Anónimo dijo...

Eu gosto deste restaurante, é moi bon.

esther dijo...

Tedes que probar os calçots que fai Xabi, están boísimos!