martes, octubre 28, 2008

A Parada das Bestas e o Castelo de Pambre (outra vez)


A Parada das Bestas


O Forno na eira
Na pasada fin de semana aproveitando o bo tempo fumos dar unha volta ata a aldea de Pidre no Concello de Palas de Rei á casa rural A Parada das Bestas. No corazón da Ulloa está este aloxamento, un dos máis de máis sona do noso turismo rural realzado pola visita o ano pasado de Gwynelth Paltrow no documental "Spain on the road again" (tamén visitou Casa Pintos de Cambados, xa falarei diso).
É unha casa que conserva ben os elementos rústicos das casas galegas , cunha fermosa lareira e ten rehabilitado varias casiñas e alpendres polo que xa debemos falar de conxunto rural. Unha destas partes e a eira de mallar, o horreo e o forno de pan , todo nun mesmo recuncho fermoso. Pero non por ser rústica a casa deixa de ser acolledora gardando moitos mobles restaurados e típicos das casas de antes. Ademais o trato foi moi agradable en todo momento.
A Parada das Bestas tamén é famosa pola súa cociña, pero desta por falta de tempo non puidemos degustala, pero queda para outra, xa que participa no Outono Gastronómico e está a 30 minutos de Lalín.
Logo despois de durmir e tras un bo almorzo o que compre e pasear pola zona e achegarse ata o Castelo de Pambre do que xa falei nalgunha ocasión. Hoxe , cada vez máis deteriorado, pertence a un particular pero existe un movemento moi forte que pide a expropiación dun dos poucos castelos medievais galegos que sobreviviron á Revolta Irmandiña. Hoxe está custodiado por un can cabreado que debe vivir entre silveiras.
O entorno do Castelo e fermosísimo e recomendo a pista que vai do mesmo ata o Balneario Río Pambre , cunhas fragas de frondosas que seguen o curso do río. Ben nos podemos abstraer e deixarnos levar pola imaxinación pensando en cabaleiros , guerreiros e batallas xa que por esa zona escribironse partes importantes da historia medieval de Galicia
O Castelo de Pambre
O can que garda o Castelo, nun burato da muralla.




Trailer de Spain on the road again

2 comentarios:

Anónimo dijo...

aaa

Anónimo dijo...

se come fenomenal, o por lo menos se comía, hace mucho q no voy, pero tb entraba nos nosos plans de outono.hacen un pan de pistachos exquisito...martaL