viernes, octubre 31, 2008

Non ian ser todos velenosos


Champiñón xigante aberto


Champiñón novo pechado


Coprinus xa algo aberto

A colleita de cogumelos (seica o normativo e cogomelos) non tiña por qué ser sempre desastrosa e por fin a sorte mudou o pasado domingo polas terras da provincia de Lugo
No mesmo prado que rodea o Castelo de Pambre collín uns bos exemplares de champíñóns silvestres que pode ser que centos de anos antes tamén foran aproveitados para servir como acompañante das pezas de caza que cobraban os señores daquelas terras. A min servironme para darlle gusto a uns Tagliatelle con salsa de tomate natural, ben tostadiños e con allo.

Os champiñóns silvestres son habitualmente máis grandes que os mercados e cando maduran van abrindo o sombreiro ata que se desprega completamente, en principio as laminillas son rosadas e logo pasan a ser brancas, son carnosos , de carne preta e cun pe máis groso. Díxome o meu micólogo de cabeceira que cando son moi grandes son moi indixestos pero eu non lembro que nunca me fixeran mal. Son dende logo máis sabrosos que os cultivados
Tamén , xa en Lugo, atopei case en zona urbana uns Coprinus, un dos fungos máis doados de identificar, teñen forma de paraugas pechado, brancos con escamas, logo pouco a pouco o paraugas vaise abrindo e degradanse rapidamente e van collendo unha cor azur violácea coma unha tinta. Son un prato exquisito pero pereceiro polo que hai que comelos rápido e se queredes saber algo máis sobre como facelos durar máis visitade ao amigo Gourmet de Provincias que tamén os recolleu hai pouco.
Eu decidin facelos a prancha cun pouco aceite de oliva virxe extra , sal Maldon e unha culler de mahonesa para acompañar. De certo que ten un sabor delicado e delicioso.

Tamén atopei máis cousas coma algún níscalo estragado, moitos descoñecidos e algún velenoso pero desta vez algo levei ao papo e ben que compreu


Tagliatelle con champiñóns e tomate

Corpinus con aceite, sal Maldon e mahonesa
Seica estas laranzas non son velenosas pero non saben a nada pódense usar para adornar ensaladas
Un níscalo xa estragado aínda que na foto non o pareza