miércoles, agosto 13, 2008

Sinxelos manxares do vran

Falaba nun post recente dos magníficos tomates que hai por a zona do Salnés e que habitualmente merco uns quiliños deles na praza de O Grove.

Pois eiquí tedes formas sinxelas de desfrutalos en todo o seu esplendor:



- A primeira e máis simple é aliñalos cun aceite virxe extra ,se pode ser de sabor ben forte, un pouco ourego e un chisco dunha boa sal: non se precisa máis.



- Por outro lado temos un gazpacho con sandía , acompañado duns tomates secos e albahaca. Facer o gazpacho coma sempre (tomates, pepino, pemento, auga , pan, allo e aceite) e engadirlle aproximadamente tanta sandía coma tomate. Logo probei acompañalo todo cuns tomates secos e así temos máis tomate con outra textura e un suave toque agridoce e o aroma balsámico da albahaca. Refrescante e depurante para o vran e para enfrontarse ao sol.

Como vos podedes imaxinar as posibilidades das sopas con tomate son ilimitadas