viernes, agosto 29, 2008

O Polo da casa

Aquí está a receita deste magnífico polo que caeu nas miñas mans, xa comentei que fora criado con todo cariño e seguindo as pautas máis tradicionais de alimentación fundamentalmente a base de fariña de millo cultivado pola mesma casa que o alimentou. Este polo é o producto dunha tradición que se manterá en Galicia mentras poidamos manter dignamente o rural e que a producción deste tipo de alimentos artesanais únicos pode ser unha boa saída empresarial para o noso agro, algún día comentareia algo todo isto...
Pois ben , decidín facelo asado (e non foi por non haber aceite...) e respetar principalmente as características dese polo único, polo que se fixo no forno cun chisco de viño doce (neste caso PX suave de Montilla-Moriles) e acompañeino dunha salsa na que destacaban os tomates secos que lle daba un puntiño agridoce á receita. Por certo , é difícil conseguir en Galicia estes tomates secos de verdade , non os que veñen en botes en aceite.
Hai que ser coidadoso ao facer na receita en collerlle o punto ao tamaño do polo e o noso forno, en principio e mellor que non se pase , pois sempre se pode facer un pouquiño máis.


3 comentarios:

Anónimo dijo...

Boa receita e boa entrevista.
Un saúdo dende Ferrol

Anónimo dijo...

Joder que hambre!!!.

Miguel

A dijo...

Non che sei...
O polo "da casa" nunca deu bós resultados no forno.