jueves, mayo 15, 2008

A Lasaña de algas con berberechos e vexetais

Unha das receitas das que máis orgulloso estou dos seu resultado. Aproveitando as láminas de lasaña de algas enviada como mostra por Portomuiños, un producto moi innovador cunha textura máis elástica que a tradicional polas algas e un aroma marino recoñecible, tratei de facer unha receita sabrosa pero que manteña un potente sabor a mar. Para conseguilo que mellor que uns bos bereberechos das nosas rías...
A combinación coas verduras aporta suavidade e lixeireza e a salsa de pementos con sabor a mar que descubrín ese día servirá de base para outras receitas. Como veredes no video so hai que aproveitar a auga da cocción dos bereberechos, un pouco aceite virxe, unha culler pequena de nata e 2 pementos do piquillo...ben rica.
Esta receita ten certa dificultade , pero a pesares do que poida parecer en 25 min faise, o que pasa e que hai que coordinar ben varios procesos.
Por certo a lasaña de algas aínda non esta comercializada pero sustituila por lasaña vexetal é unha solución.