miércoles, abril 23, 2008

Os mellores do mundo

Unha lista dos 50 mellores restaurantes do mundo, a de S. Pellegrino na revista Restaurant, volve a destacar a El Bulli como o mellor do mundo. Dende logo hai unanimidade en que este é o mellor e que o Fat Duck de Heston Blumenthal no Reino Unido é o segundo, pero nesto das listas coma en todo hai as súas trampiñas.

Chama moito a atención ver neses 50 a so un restaurante do continente asiático (o Bukhara da India considerado o mellor de Asia) , resístome a crer que en Xapón non hai restaurantes de altísimo nivel. A lista é excesivamente europea e norteamericana cun so representante sudáfricano no posto 50 , un brasileiro no 40 e un australiano no 5 , o famoso Tetsuya , que resulta o mellor xaponés do mundo sen estar en Xapón

Os restaurantes españois consiguen boas notas con 4 nos 11 primeiros contando cunha subida forte de Mugaritz, pero aínda así hai un predominio francés (con Pierre Gagnaire na 3 praza, recomendo a súa web coas receitas detalladas) e inglés , e dende logo non podo crer que a gastronomía do Reino Unido poida ter máis representantes que a española onde quedan fora restaurantes como o Sant Pau de Carme Ruscalleda , algo inconcebible, ou que Martin Berasategui estea no posto 27 (¡37 na anterior!). O que si queda claro é que os anacos de terra no mundo onde mellores se poden atopar son dous: Euskadi (máis concretamente Guipuzkoa) e Cataluña.

Ben de seguro que haberá máis listas pero El Bulli ten ese gran mérito de conseguir sempre a unanimidade mundial.

Vos deixo uns magníficos videos co título de "Un día en Mugaritz" onde se fai un percorrido polo universo do gran Andoni Luis Aduriz.

Parte 1ª


Parte 2ª