jueves, abril 10, 2008

Arzak segun Rafik

Recibín xa hai algúns días esta colaboración do blogger de A Teima, non puiden colgala ata agora por problemas de tempo. Trátase do relato da magnífica experiencia que Berta e máis el tiveron no fantástico restaurante do veterano pero innovador chef e xenio donostiarra. Aí vai con todo luxo de detalles e imaxes incluído un video. Agradécense moito estas colaboracións.

Comer en Arzak unha vez na vida é un pracer para os 5 sentidos. A vista recrease na cuidadosísima presentación de cada plato, o oído está neste caso para mandarlle información ao cerebro e procesar o que che están presentando sobre todo para laguen tan pouco apegado aos fogóns como son eu, o olfato evidentemente polo aroma que desprenden e que convida á inmediata degustación, o gusto por como cada parte das obras de arte que levas á boca faiche sentir diferentes sabores que coas súas combinacións transmítenche un auténtico festival de sabores, e o tacto polo delicado dalgunhas composicións gastronómicas nas que as mans son fundamentais para a súa degustación.

Arzak pode parecer un típico restaurante normal se o ves dende fora, mais unha vez que chegas á recepción tranfórmase nun elegante comedor de diseño moderno cunha decoración a modo de cucharóns incrustrados nas paredes que xa suxiren que é un lugar de alta cociña. O servicio dende o primeiro momento é inmellorable, bilingüe polo que puiden apreciar pois varios camareros falaban con japoneses en inglés. O propio Juanmari Arzar pasa polas mesas para ver que o cliente queda satisfeito coa calidade e o servicio.

O ofrecimento se é a primeira vez que vas é que pida o menú degustación. Eu modestamente tamén o recomendo agora, 18 platos incluídos postres que un tras un cito.

Mango recheo de queixo acompañado de caldito de alubia branca con mazá

Arroz que cruxe con hongos

Raíz de loto con Mouse de arraitxiki

Rabaniño con peixe marinado

Mazás con aceite de foie

Cigala sobre liquen

Po de aceite de oliva blanco e bogavante

Do ovo á galiña

Lubina e alubias multicolores

Rape con bronce

Terneira mechada con leite de trufas

Corzo con biscoito de algas

Caldo frío e pedra pómez

Chocolate con esmeraldas e minerales

Piña asada pomposa


E dulce lunar


Todo elo regado cun viño excelente un Evento 2002 da Rioxa.

O precio absolutamente prohibitivo para ser un lugar habitual de comilona, mais unha vez na vida está ben. Disculpade que non poña o precio porque non me parece ético. Non son precisamente de facerlle fotografías ao que vou a xantar mais unha vez é unha vez…

Un saudo aos lectores do moi bo blog gastronómico “paparevivir”.


http://www.arzak.info/

Avenida Alcalde Elosegui 273-20015. Donostia





2 comentarios:

Rafik dijo...

rico rico

potro dijo...

Rafa, Nico, acabo de ver el comentario y os añado algunas cositas ya que cené en Arzak creo que en el año 2002. Fue mi primera comida en uno de los grandes y me parecio sublime. Por lo que veo ha habido cambios: el comedor en ese 2002 todavia era el casico de toda la vida, que era precioso, tipo ingles, sé que ahora lo ha renovado haciendose mucho mas moderno. Tb tomé el menu degustacion, que por aquella epoca estaba en me imagino bastante menos que ahora, con eso de la entrada del euro vamos bastante jodidos. Veo diferencias en que no tenia tantos platos, creo que fueron dos aperitivos y cuatro platos con dos postres. Fue fantastico. Sin duda alguna el mejor restaurante en el que he estado en mi vida. El año pasado estuve en el Celler de Can Roca y, aunque me gustó, no llegó a la altura de Arzak. Eso sí nos faltan tantos templos a los que acudir que nunca podremos ser totalmente objetivos. en el Bulli estuve, como sabeis mucho, mirando la carte, y dandome un bañito en Cala Montjoli