miércoles, marzo 26, 2008

Wok de soia, setas e algas



Sigo coa cociña das algas de Portomuiños (e as que quedan) neste caso tiña ganas de estrenar o meu Wok e decidín facer uns fideos de soia con setas e wakame. Algo moi diferente , nutritivo, san e sabroso.

Os fideos chineses son proteina pura, tremendamente elásticos ,casi transparentes pero poden coller a cor da salsa, teñen bastante sabor e unha agradable textura, normalmente fanse hervidos, pero valen para fretir (saúdos a Gladys) e deste xeito quedan moi crocantes. Para facer a receita simplemente:
- Poñer unhas chalotas no Wok, ao cabo de 2 min botar as setas e pouco despois as algas rehidratadas, deixar facer un chisco.

- Facer os fideos en auga con sal hervindo 3 min, lavar e separalos un pouco.

- Incorporar os fideos no wok cun chorriño de viño e salsa de soia, deixar facer 3 min a lume vivo e servir para comer.

En 10 min , unha cea distinta , lixeira e vexetariana.