jueves, marzo 13, 2008

E máis algas



Que as algas están de moda xa o sabemos, esta fin de semana pasada o Magazine traia un especial sobre elas e centrabanse na figura de Antonio Muiños de Portomuiños.Ter as súas algas no mellor restaurante do mundo (El Bulli)ou a promoción do gran cociñeiro galego Marcelo, cunha gran charla final no Forum no que salientou as cualidades de sabor e nutritivas deste producto que nas nosas costas crece con alegría está servindo para o futuro desenvolvemento dunha nova industria de acuicultura en Galicia que pode ter máis campos que o da alimentación.

Onte recibín gracias ao traballo no Forum do meu amigo Carlos unha caixa con novos productos de Portomuiños (moi agradecido espero corresponder), algúns deles están aínda por comercializar e penso que esta visionaria empresa galega xa esta no segundo escalón, xa non son so algas se non que xa pensan en presentacións máis atractivas para aqueles que de entrada non se atreven con estes vexatais mariños. Toda una aposta ...

Podedes ver na foto : Wakame en salazón, Spaguetti de mar en salazón, Wakame con mexilóns en escabeche, Tallaríns de Wakame, Kombu e Kombu de azúcar deshidratado, láminas de lasaña que supoño serán de Leituga de mar... Todo un mundo de receitas do mar que terei que ir facendo e colgando, eso sí invitando a Carlos e a Marta a degustalas.

Finalmente se queredes saber máis sobre algas e todas as posibilidades que esconden podedes visitar o blog dun profesor de Bioloxía galego (Xacobo de Toro) que se chama Fucoterapia

2 comentarios:

martal dijo...

yupiiiiiiiiiiiiii

Anónimo dijo...

Que pasa sociata!a ver si me pos ben o enlace, que si é por ti non me visita nin Dios.É contracorriente sólo, non acontracorriente. Espero a túa rectificación.
un saúdo.
Javi