martes, febrero 19, 2008

Intensa xornada para os bloggers



O programa máis específico para os blogger comezou coa presentación realizada por Manuel Gago sobre a blogastronomía que foi algo máis que eso, foi un percorrido pola historia de Internet ata o movemento blogger centrándose logo nas características propias.

Manuel falounos das novas identidades que as persoas están a crear co fenómeno Internet, as cooperacións entre individuos descoñecidas por intereses comúns, as comnicacións en rede , a socialización da web, as informacións colectivas.

Este profesor da USC, foi desgranando pouco a pouco o fenómeno blogger e a súa evolución dando por sentado que os cambios son moi rápidos e comunes e a evolución da situación é case imprevisible. Contounos perfectamente cousas que todos estamos a notar na web pero que non sabemos explicar, algo como o novo concepto de audiencia, que ten 2 características, a fragmentación e que non se lle da xa tanta importancia á cantidade pero sí a capacidade de influir.

En breve a presentación de Manuel estará colgada do seu blog i eu penso revisala de novo para ver algunhas cousas ben interesantes.

Despois continuamos coa Mesa Redonda co título "Guías gastronómicas Vs Blogs" na que participaron Ferrán Adriá, Carlos Maribona (crítico e blogger de Salsa de Chiles), Pau Arenós (crítico , autor de guías persoais e blogger de 7 caníbales) e Rafael Ansón (Presidente da Academia Española de Gastronomía e coordinador da Guía Campsa).

Foi un interesante coloquio que os blogger continuamos case cos mesmos actores ,xa con preguntas abertas ao debate, noutra sala menos concurrida. Houbo opinións de todo tipo pero diso xa falarei porque agora estou canso ... por certo soprendeume ver no coloquio aos doutores (e pais de amigos) Potel e García-Ciudad que se sentaron ao meu lado e seguían con moita atención o que acontecía, un pouco sorprendidos polo mundo dos blogs gastronómicos que o mesmo Adriá trataba de comprender.Un saúdo afectuoso se caen por aquí.

e mañán máis.
Co mellor cociñeiro do mundo. Pegarase algo?

10 comentarios:

O do can dijo...

Nico:

¿Por casualidade falou Adriá da lamprea? E só unha curiosidade. Escoitei na tele as impresións de Carme Ruscadella sobre a "bicha" ... "sabía que me gustaría, .... no sabía que me apasionaría" dixo.

datelavueltaqueensantiagosehaceasi dijo...

SUPOÑO QUE O ESTARÁS PASANDO BEN. ESTA ÚLTIMA IMAXE LÉMBRAME (SALVANDO AS DISTANCIAS) A UNHA MIÑA CON ARGUIÑANO.DANI.

Bolas dijo...

Hola Nico, soy Bolas como sabes hijo de Pedro Garcia Ciudad. Mi padre llegó emocionado del forum, me comentó que había estado contigo. Tienes un blogg cojonudo, desde hoy soy un ferviente admirador.

Por cierto desde que la probé aproximadamente con 8 años, soy un auténtico enamorado de la Lamprea, este año me he llavado una gran decepción con Ramallo, tomamos una Lamprea que estaba realmente mala. Muy buena la de Casa José en Valga y aceptable la del Frenaso en las Nieves, tengo pendiente una guisada en el Alborés en Noia y alguna más que irá cayendo.

Un abrazo.

Bolas

Anónimo dijo...

Supongo que lo sabrás, pero te comento que el domingo el Pais regala un libro de Ferran Adriâ porque empieza un coleccionable de Cocina con firma. Yo no le sacaré provecho pero tú...Arancha

O do can dijo...

Hombre Bolas, ¡que sorpresa! ¡tu por aquí!, seguro que no sabes que ese tal "dono do can" (osea yo) que le preguntó a Nico si Adriá habló de la lamprea, es en realidad tu viejo amigo Antonio Gutiérrez, también asiduo visitante de PAPAR E VIVIR. Me alegro de que estos bloggers congregen a tantos amigos y conocidos. Un abrazo, nos veremos en Semana Santa por S.V.

Nico dijo...

Ruscalleda sí que falou da lamprea como algo excepcional pero Adriá non fixo referencia, sería porque xa a coñecía. O que sí parece é que a Adriá lle convence moito Marcelo.
Bolas un saúdo a tí e teu pai,de seguro q a temática deste blog vos gustará

Bolas dijo...

Para mí ha sido una sorpresa reencontrarme con viejos amigos amigos a través de este blogg. Nico, te aseguro que la temática del blog me interesa muchísimo, estás haciendo una labor muy buena, un abrazo.

Antonio, estaría bien hacer una xuntanza de incondicionales de Lamprea, pero pronto porque ya sabeis que cuando empieza a cantar el cuco.... Un abrazo.

Anónimo dijo...

Hola Bolas, estoy de acuerdo a mí me pasó algo parecido, fui hace un par de semanas a "Casa Ramallo" y la lamprea no estaba como otros años, la carne se soltaba del cartílogo y no tenía consistencia.

J.cARLOS cALVO uLLOA.

Nico dijo...

Ben poisxa somos 4 fanáticos da lamprea , eu non a probi este ano todavía

Bolas dijo...

Pues ya sabeis poniendo fecha y lugar que hay ganas.....