lunes, febrero 25, 2008

Antonio Botana e os cefalópodos



Dentro da promoción productos galegos no Forum houbo un apartado especial para o Peixe das Rías. 2 cociñeiros de Cambados foron os convidados a elaborar receitas que ensalzaran o noso mar: Yayo Daporta e Antonio Botana (Pandemonium).

A Botana , que foi presentado por Miguel Vila (Colineta) ,tocáronlle os moluscos e demostrou ser un bo coñecedor dos mesmos , descubrindose como un gran investigador das súas coccións que estudia traballosamente en tempos e temperaturas para poder atopar o mellor punto.

Comezou por un Pulpo a baixa temperatura co seu xugo e espuma de "pimentón de la Vera" que verdadeiramente respeta os sabores esenciais e tradicionais conseguindo unha textura diferente a habitual, pois vólvese menos tricante e máis homoxénea, a espuma dalle un toque de aromas e sabor que nos devolven ao pulpo a feira de sempre.

Continuou cun Choco con fabas de Lourenzá en caldo de tinta de calamar que dende logo promete sabor e forza, usou para este prato un aceite de mexilóns que creo que llo vou pedir prestado para as miñas receitas algún día. De novo utilizou a baixa temperatura para a cocción.

Rematou cun Calamar con dúas coccións con compota de tomate tardío. Unha das coccións foi con fariña e frituras clásica e por outro lado a prancha, pero co corpo do calamar dado a volta para acadar máis volume. A todos os presentes nos chamou a confitura do tomate cun fermoso ton amarelo-verdoso case transparente, que consigue cun bo picado de tomates que non chegan a madurar por ser tardíos e que ten un sabor ácedo suave.

Algo do que máis me gustou do cociñeiro do Pandemonium foi a consistente presentación dos pratos, con grandes trozos dos cefalópodos, se non enteiros , onde non hai dúbida de quen é o protagonista do prato.

Deixareime caer máis ben pronto por alí...

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Así me gusta, tú céntrate en la buenas cosas de la vida y deja la política para otros, además es una vulgaridad.

Anónimo dijo...

SI E POR ADRIANA ELA FARA O QUE QUEIRA CO SEU BLOG.

amigo real dijo...

Mira que existe mala gente intentando sembrar mal rollo, habla de lo que quieras sin necesidad de anunciar nada porque sino parece otra cosa.

Anónimo dijo...

Tonino é bo cociñeiro, o que pasa é que é mais nugallán ca chaqueta dun guardia..
Suqui(Un amigo de Tonino).

Anónimo dijo...

EL que se pica ajos mastica.