lunes, enero 14, 2008

Verduras a prancha con langostinos e xamón



Neste tempo de transición entre o Nadal e o Entroido compre coidar o corpo despois dos excesos para preparalo ante as enchentas de porco e filloas. Eu recomendo un paseo polas verduras cociñadas xa que a cousa do tempo non está moito para ensaladas.

Esta é unha receita moi simple: berenxenas, xudias, corazóns de alcachofa , zanahorias e pementos verdes ben marcadiños a prancha, respetando os diferentes puntos de cocción (por exemplo as xudias tardan máis en estar "al dente" que a berenxena). Despois pasamos unhas colas de langostinos cun pouco de xamón ou touciño pola prancha e rematamos montando o prato.
Un truquiño para este prato consiste en que si so temos unha prancha e se nos van enfriando as verduras , unha vez montado o prato (sen os langostinos nin o xamón) darlle un breve pero forte golpe de grill no forno para temperar.

A min gostame botarlle por riba un lixeiro aliño de aceite virxe extra, perexil e un chisquiño dun bo pimentón.

Saúde rapaces

1 comentario:

Anónimo dijo...

Yo vuelvo a decir que me quiero morir, esto es una tortura...