miércoles, enero 30, 2008

Pita- Bocatas



O pan de pita é un tipo de pan de orixe árabe, moi común no Oriente Medio e no Mediterráneo Oriental. É moi simple e bastante adecuado para facer algo parecido aos bocatas cun toque de fusión.

Hoxe en día gracias á inmigración temos deste pan precociñado en moitos supermercados (iste merqueino en Eroski), moi fácil de preparar e cun bo resultado. Para quentar o pan basta seguir as indicacións do fabricante, abrilo laterlamente e enchelo co seu interior oco.
Para enchelo optei por 3 ideas, todas elas cun pequeno toque oriental/mediterráneo.

1- Pasta de anchoas, tomates cherry e boletus rehidratados en Porto: a pasta faise con 6 anchoas , unha culler grande de mahonesa, unha pequena de aceite de oliva e unha pouca nata. Puxen tamén uns poucos boletus secos en Porto que se rehidrataron en 5 minutos. Finalmente botei os tomates cortadiños

2- Pollo Tandoori con leitugas variadas: cortar en tiras a peituga de polo, facela a prancha e botarlle media culler pequena de Tandoori (especia moi habitual na India). Misturar cun mezclum de leitugas


3- Variado de salmón afumado, pepino, queixo Feta e aguacate: todo ben picadiño , aliñado cun pouco aceite de oliva virxe e ourego.




BON PROVEITO

1 comentario:

Alfonso dijo...

tipu estoy a dieta... podías dedicarnos a los gordis una sección con menos mayonesa y más lechuga? es que estoy hasta los tutus de cenar arroz hervido brillante de microondas y pechuga de pavo en taquitos...

apertas mil

Calexa