miércoles, noviembre 07, 2007

Sushi de langostinos, caviar e xenxibre.

Pois imos facer sushi, máis concretamente Makizsushi que así se chama o sushi que se fai en rollos de alga nori. Hai moitos tipos de sushi pero este é o máis común e exportado a Occidente, tamén eiquí é coñecido o Nigiri que son como boliñas prensadas de arroz con peixe por riba pero sen alga nori.
O sushi normalmente relacionase co peixe pero pode encherse de moitas máis cousas, é común enchelo de tortilla, de polo, etc pero o máis común son os peixes como o atún fresco ou levemente marinado, o salmón e diferentes tipos de ovos de peixes. Hai moitas posibilidades i eu aconsello ir variando, o mesmo que no caso da Tempura que farei algún día. Dende logo o peixe debe estar ou cru, levemente marinado ou pouco feito: ollo co Anisakis.
Cando se fala de sushi é preciso as veces facer unha pequena descripción dos elementos necesarios para a preparación e onde mercalos.

Arroz de sushi: é un arroz pequeno e redondo que conten bastante almidón, hai que lavalo un pouco antes de facelo. Despois deixase enfriar co vinagre de sushi. Debe estar apelmazado pero o entrar na boca debe separarse o gran. Para mercalo: hoxe en día atópase en grandes superficies, o outro día pareceume velo no Eroski de Lalín, se non no super de El Corte Inglés non hai fallo. AVISO: Non vale calquera arroz

Vinagre de Sushi: é un vinagre de arroz de cor dourada e non moi ácido. Bótase cando o arroz está xa feito e remexese preferiblemente con utensilios de madeira. Podese botar no momento sal e sucre tamén. No super de El Corte Inglés ou no Club do Gourmet do mesmo establecemento. Unha botella dura moito tempo. Poderíase sustituir por un vinagre suave pouco aromático

Alga Nori: é un alga deshidratada que posteriormente se queima con lume. Ten grandes propiedades nutritivas e a medida que se vai hidratando ten un agradable sabor salgado. Recomendo mollar un pouco os seus bordes cando se enrrolle porque así pégase mellor. No Corte Inglés en paquetes de 10 follas: 60-80 bocados

Wasabi: é o extracto ou a pasta dun rábano moi picante que ata fai chorar, pero coa ventaxa de que pasa moi rápido e non queima. Débese usar con precaución. No super de El Corte Inglés ou no Club do Gourmet. Un tubo dura anos.

Xenxibre laminado e marinado: son láminas desa raíz que posteriromente son encurtidas. É de cor rosa e ten un sabor parecido a polvos de pica-pica suaves. Débese usar pouquiño. No Club do Gourmet. Véndese en bolsiñas, aguanta ben na neveira, é do máis caro dos ingredientes.

Makisu: é a esterilla de bambú usada para enrrollar o alga nori co recheo. Canto máis fino sexa o bambú máis redondo queda (meu makisu desta vez e gordiño por eso quedou irregular). Hoxe en día xa se venden makisus de silicona que teñen a ventaxa de que non se pega o arroz a él. O de bambú atópase en moitos sitios, mesmo en Pórtico. O de silicona en tendas de cociña especializadas, en Lalín hai unha na Avda de Buenos Aires pero non sei se teñen desto, se non por Internet.

Finalmente dicirvos que no super de El Corte Inglés véndese un pack que penso que trae casi de todo e non sae moi caro, pero eu aconsello mercalo por separado.

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Um dos meus pratos favoritos!!

Um vicio...

Pedro P.

Anónimo dijo...

Gracias por la receta, estoy deseando hacerla.Gladys.

Anónimo dijo...

oye he entrado en tu blog y me parece la caña, las recetas,los videos,los viajes.oye que es mazo de instructivo,caundo vaya a galicia intentaré conocer algún sitio de los que hablas, Ruth desde Oviedo.

Anónimo dijo...

Muy bien, Tipu. Te lo estás currando.
Uma aperta,
Pallarés

Maria Luisa dijo...

Niki felicidades por la receta del sushi, ya sabes que yo de cocina na de na pero esta hasta la voy a hacer.Me flipa el sushi.

Un paseo por las nubes dijo...

Muy bien explicado, yo tambien lo haré.

Anónimo dijo...

joder, tipo, me la he currado anoche y sabía de pena. Quizás es que la pizza era de super, pero no creo que con la fresca sepa mejor.
A ver si te explicas mejor
calexa

mary cu dijo...

nikita te has puesto las pilas con el blog eh??? así me gusta.el video se sale y además se ve claramente que son tus manitas.lo intentaremos

marta l dijo...

yo ya comí sushi echo por nico y está buenísimo, a ver cdo m vuelve a caer otra invitación...snif...aunq ahora se supone q ns toca a nos no?

marta l dijo...

Fe de errores: menudo lapsus que me apresuro a corregir donde puse "echo" debe ir "hecho".