lunes, octubre 08, 2007

San Froilán 2007


Onte fun con María ata Lugo para cumplir o que xa é para min unha tradición logo de 3 anos sen fallar: ir comer o pulpo a San Froilán.

Fun a caseta da Palloza, un dos máis coñecidos restaurantes da cidade da muralla. Para os que non saibades as casetas do San Froilán están moi ben acondicionadas e por exemplo nesta parece que estiveras nun restaurante se non fora pola súa amplitude.

Comemos un pulpo delicioso, dos de feira de sempre, nada que ver coa perrallada que poñen na costa. A pulpeira que serve este establecemento e Aurora do Carballiño e merece recoñecemento. Ademais tomamos lacón frío (moi rico), patacas cocidas e variado de postres (as tellas de améndoa moi boas). Regado cun mencía de Valdeorras que ben valía do cal non lembro o nome mais si o prezo (19 €), o único realmente excesivo. A ración de`pulpo vai a 6,50€ , algo máis cara do normal pero enténdese pola demanda.

Logo paseamos por Lugo xa con Quesé e Isabel e hai que dicir que o San Froilán é o compendio xigante das festas de tódalas parroquias galegas, unha festa de verdade nunha cidade galega con todos os lucenses ,capital e provincia, volcados nelas e así consiguen o ambiente que se vive alí nestes días. Por certo volvín a atopar o "espectáculo" da Orquesta Panorama na Praza Maior, vanme meter no clube de fans.

Para os que vos entraron ganas dicirvos que o San Froilán non remata ata a próxima fin de semana.


3 comentarios:

Luci dijo...

Hola Nico. Me encantaría ir con mi niña a conocer tu restaurante, pero mi madre ya sabes sigue en sus trece. Seguro que allí se come muy bien. Por favor ponme la dirección por si va algún amigo mío. Detesto la comida portuguesa y hecho de menos el oír con qué pasión hablabas de la comida de tu purblo.

Besos desde Portugal

Nico dijo...

Nao entendo nada. Ja esta bem da conha

Anónimo dijo...

NICO, ESCRÍBEME ESES SITIOS ONDE TOMAS A RACIÓN DE POLBO A MENOS DE 6,50 EUROS.
DANI.