miércoles, septiembre 19, 2007

Receita sinxela: Zancos de polo con pementos de Arnoia



Outra desas cousas simples e sabrosas que se poden facer rápidamente por calquera. Se hai polo de corral mellor que mellor, pero lembrade que os tempos de cocción hai que prolongalos.

0 a 3 min - Nunha pota botar unha culler de aceite e cando este quente dourar os zancos de polo, cando collan colorciño, retíranse. Lume Vivo (8-10 Vitro.)

3 a 6 min- Retirar os zancos e poñer a dourar varias ceboliñas, unha cenoura e un tomate ben picadiño. Lume Vivo (7-9 Vitro)

6 a 8 min- Botar un dedo de viño e cando todo comece a ferver botar novamente os zancos de polo ,os pementos de Arnoia e sal. Baixar o lume a medio-baixo, tapar a pota e deixar facer. Lume medio -baixo (4-5 Vitro)

30 a 35 min- Xa está, podedeslle botar un chisco de pementa negra picada. So hai que servilo cun pouquiño da salsiña . Como vedes estade 25 minutos sen facer nada que se poden aproveitar para adecentar a cociña ou ir picando algo cunha cervexiña.

Probade que é ben fácil e agradecido para o padal

7 comentarios:

Anónimo dijo...

COLLÍCHELA COS PEMENTOS DE ARNOIA, EH.
DANI.

Nico dijo...

Pois aínda me falta outra. A mellor para o final

Anónimo dijo...

Tipu, creo que, si quieres que la gente se anime a darle al fogón y lleven a cabo tus recetas, deberías de poner las temperaturas del proceso (fuego lento, medio, alto,etc...). Eso facilitaría mucho el tema para los neófitos, entre los que me incluyo.

Por cierto, ¿tienes acciones en Arnoia, SL?

Uma aperta,
Pallarés

Nico dijo...

Suxerencia atendida Pallax. Merquei moitos pementos e hai que darlles saída

Anónimo dijo...

Que sepas que hoy al mediodía me he preparado unos muslitos de pollo tal cual tu receta. Eso sí, sin pimientos de Arnoia que en el Gadis no los hay.
Por la noche te cuento a ver que tal salió la cosa. Los buenos guisos hay que dejarlos reposar, ya tú sabes.
Uma aperta,
Pallarés

martasi dijo...

A veces no suben mis comentarios, no se que pasa, porque ya subi uno en recetas faciles.
a pesar de que estemos en la semana del pimiento arnoia, que sepas que me encanta este apartado y quiero muchas receta, faciles, ricas y lights, please.

Anónimo dijo...

Pese a no ser pimientos de Arnoia (no quedan, los compró todos Nico), el tema sale muy rico, rico.
Uma aperta,
Pallarés