martes, julio 03, 2007

Recomendación da semana: O Grelo en Monforte


Cando se vai de excursión tamén hai que papar ben para logo aguantar, Carlos i eu decidímos pasar polo restaurante O Grelo da capital de Lemos, coñeciamolo de oídas pero nunca comeramos alí.

É un restaurante que xa ten certa solera e presenta unha carta moi galega e adaptada os productos de tempada. Ten bos mariscos e peixes da terra ademais de carnes e horta desa rica zona de Galicia.

Coiincidían coa nosa visita as Xornadas do Bonito e o Atún vermello, como sabedes por estas datas en comida, e sen ningunha dúbida decidimos probalo. Pero para empezar e suavizar o menú pedimos unhas verduras a plancha con xamón ibérico que estaban no seu punto, nada do outro mundo pero sí moi correctas. Continuamos compartindo e degustando dous pratos de túnidos: Atun vermello cunha cama de patacas e Bonito guisado con tomates Raf. Ese peixe/carne estaba moi bo e sabroso, por poñerlle algunha pega: o atún vermello estaba un pouco feito de máis para o meu gusto que o prefiro case cru.

Os postres tamén foron de categoría como un Gazapacho de morangos con xeado de nata e Tarta de chocolate branco.

Todo regado cun Mencía da casa , fresco e bastante rico. Dende logo non foi caro para o que se paga a día de hoxe porque por todo o que vos contei saímos a 30 € por barba. Logo cavilamos durante un intre cánto teriamos que pagar en algún restaurante de Lalín con nome que empeza por M pu por C. Habíache boa diferencia

1 comentario:

Anónimo dijo...

Este restaurante era do que che falara eu, Nico. Antes estaba nunha rúa do centro de Monforte. En temporada teñen moi boa caza.

Sito