viernes, junio 08, 2007

Rafa dende Hernani: Restaurante Fagollaga






Cando me chamou Rafa onte e me dixo que estaba por Hernani dixenlle que non perdonara visita a Fagollaga (hai un enlace neste blog) do cociñeiro Isaac Salaberría . Foi e parece que lle gustou moito que nos envía un comentario do mesmo dende Euskadi. Eu fun unha vez e a satisfacción foi tan grande que de seguro volverei. Gracias a Rafa polos comentarios


De un auténtico luxo para o paladar, pódese calificar o restaurante Fagollaga de Hernani. Situado a 6 Km da localidade, é un clásico dagastronomía vasca, no que se combina a cociña tradicional vasca, coas novas tendencias.

O restaurante en sí non está situado nun paraxe especialmente fermoso,rodeado de polígonos industriais, e a decoración é absolutamenteminimalista, predominando a cor branca tanto na mantelería como nas paredes.O servicio inmellorable, e a carta de viños, estando moi por riba da media, algo escasiña para un restaurante desa categoría. A carta non moi variada pero de calidade excepcional, tendo tamén menu do día a 20 euros, de alta calidade.

De primeiro un vasiño de ajoarriero con espuma de bacallao, buñuelos conchistorra, e mais hoxaldre de hongos, a cada cal máis sabroso, pasandoposteriormente a un lomo de porco na súa propia salsa con sésamo e semillasde amapola en guarnición.

Despois unhas cintas de calamar con salsa decebolleta con tinta que se ten que tomar a sorbiños entre bocado e bocado,pasando a un solomillo ao foie, momento en que se me caían as bagoas deprazer, e rematando cun chocolate con galleta que se acompañaba con xeladode cacao e unha tarta de queixo de cabrales cun xelado de queixo moiapropiado. Viño non tomamos por cuestións de conducción.

Precio 95 euros entre dous. Pareceume barato. Na guía Campsa falan dunhamedia de 65 euros/persoa. Teremos que voltar... Un saudo aos lectores de Paparevivir.

1 comentario:

maríaviti dijo...

dios mío!outro tolo fecéndolle fotos á comida