miércoles, mayo 02, 2007

Restaurantes: Casa Sánchez "Caracas", Rodeiro

Fumos cear o gran restaurante de Rodeiro e como sempre que fun non quedei dende logo defraudado. A verdade e que cando levas a xente de fóra non se poden imaxinar que alí estea unha das mellores cociñas do Deza
Nesta ocasión os dous pedimos o mesmo , de primeiro vieiras o forno , moi xeitosas e cunha preparación que respeta a tradición pero engadindo certa innovación propia. De segundo tomamos un inmenso solombiño de terneira de Camba con foie (a ración moi moi xenerosa) e que estaba no eu perfecto punto, realmente tratábase dunha verdaeira delicia.
Para os que non coñecedes o restaurante dicirvos que sempe teñen un gran producto , no seu punto e concerta tendencia a innovación e experimentación. De feito alí chegaron a ter na carta canguro, cocodrilo, avestruz (antes que ningún outro sitio). Agora teñen como prato estrela "Boi de Kobe" para quen non o saiba estes bois on dunha raza xaponesa que se cría en cortes amplas, con masaxes diarios e unha dieta a base de cervexa. O Boi de Kobe que chega a Europa non é xaponés posto que neste país teñen prohibido a exportación por consideralo un tesouro nacional, polo que supoño que o que venden en Rodeiro será de Nova Zelanda, da mesma raza ecos mesmos coidados. O auténtico de Kobe anda polos 800 € o Kg, o outro a 160. A ración no Caracas vale 60€ e poñen 250g . Algún día haberá que rascar no peto para probalo pois din que ben paga a pena
Como pequeno punto negro do restaurante a súa decoracióna pesares de ser recente
Ademáis en Casa Sánchez teñen boa caza ou lamprea según temporada