viernes, diciembre 01, 2006

Receitas: salsa cremosa de cogumelos


Falouse no blog A Teima da minha actividade como cociñeiro. Un dos meus obxectivos en Paparevivir é dar a coñecer algunhas das miñas receitas orixinais. Ainda non publicara ningunha, mais que nada pola preguiza de pensar e redactar pero puxenme coas mans na masa e este é o resultado:


Unha receita sabrosa de tempo de outono: cogumelos


Salsa cremosa de cogumelos

Esto é o que se chama unha receita base porque nas súas variantes pode servir para guarnición de carne, salsa para pasta ou incluso facerse un patél de setas.

Ingredientes:

150 g de cogumelos (preferiblemente boletus edulis frescos ou deshidratados)

150 g de champiñóns

1 culler de aceite

1 vasiño de viño aromático

2 chalotas (si outro tipo de cebola 1 unidade)

2 culleres de nata liquida

1 culler de postre de Mostaza Louit Diafana

1/2 vaso de caldo vexetal

sal


1. Poñer a pochar as chalotas cunha pizca de sal ben picadiñas no aceite , secar ben as setas e os champiñóns e engadilos picados, deixar facer a lume moderado 2-3 minutos (teñan que dorarse).

2. Engadir o viño , o caldo e a mostaza misturar e deixar reducir durante 10-12 minutos a lume medio-baixo , remexendo de cando en vez.

3. Cando teñamos unha textura melosa poñemos o lume ó mínimo e engadimos a nata e remexemos moi suavemente 2-3 minutos . Rectificamos de sal.


Si o queremos coma salsa para pasta xa esta listo, si o queremos para acompañar unha carne pasrémolo polo chino ou batidora
Si o queremos como paté: pasámolo por batidora a un molde con manteiga e engadir 2 follas de xelatina disoltas en auga. Meter no forno precalentado a 150ºC 20 minutos. Enfriar e desmoldar